Flex Manager
De top 21233 Flexmanagers van Nederland
21233 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Interim manager

Interim manager

Werkervaring interimmanager

Sinds 31 augustus jl. werk ik als interim directiesecretaris voor de directeur Klantservice bij Menzis. In deze functie bereid ik beleidsstukken voor, verzamel management informatie en rapportages voor de directeur en waar nodig pas ik deze aan c.q. vraag op voorhand aanvullende informatie aan de managers indien nodig alvorens één en ander naar de directeur gaat.

Van september 2009 tot heden zelfstandig juridisch adviseur, business counselor
Werkzaamheden:opstellen van ondernemingsplannen; onderhandelen met banken voor het verkrijgen van
een overbruggingskrediet; cummuniceren met crediteuren ter verkrijging van afbetalingsregeling; het voeren
van functioneringsgesprekken met medewerkers; opstellen van personeelshandboeken en
bedrijfsreglementen; het implementeren en op schrift stellen van bedrijfsprocessen ter verkrijging van de
vereiste certificering; adviseren ten aanzien wijzigingen in het beleid en bedrijfsstrategie; het door voeren
van reorganisaties o.a. op het gebied van personeel en marketing/sales

Opleiding interimmanager

Post Academische opleiding financiering en zekerheden (1996)
WO-Nederlands Recht (1990)
VWO (1986)

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Na bijna 20 jaren als advocaat werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste 13 jaren zelfstandig, wil ik de ervaring en kennis die ik hiermee heb opgedaan op een andere wijze inzetten. Mijn advocatenpraktijk bestond voor het merendeel uit het adviseren van cliënten uit het Midden en Kleinbedrijf op het gebied van arbeidsrecht en verbintenissenrecht. In dat verband heb ik me niet alleen met ontslagrecht bezig gehouden, maar ook met vraagstukken betreffende personeelsbeleid en Human Resource Management, en ik heb hierover ook een aantal workshops gegeven. Uiteraard heb ik hier als zelfstandig advocaat met op een gegeven moment 8 werknemers/medewerkers ook zelf mee te maken gehad­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­. Hierdoor is mijn ervaring dat je mensen dient te motiveren door te stimuleren en dat is alleen mogelijk door onder andere verantwoordelijkheden te verdelen en mensen hierop aan te spreken. Communicatie en duidelijkheid zijn hier van essentieel belang. Daarnaast is er als werkgever ook een beroep gedaan op mijn managementcapaciteiten en heb ik doordat ik nieuwe computersoftware heb aangeschaft die een andere manier van werken vereiste, ook zijdelings te maken gehad met verandermanagement en met de tegenstand die veranderingen bij medewerkers kan oproepen.Het andere deel van mijn praktijk bestond uit het reorganiseren en herstructureren van bedrijven in financieel “zwaar weer”. Dit heb ik regelmatig als een soort van interim-manager op locatie van die bedrijven gedaan. Bij deze werkzaamheden is gebleken dat ik de processen binnen een bedrijf snel kan doorgronden en waar nodig aan kan passen, om deze vervolgens weer te implementeren. Daarnaast heb ik door mijn advocatenpraktijk, mijn interim-management- en bestuurswerkzaamheden geleerd te communiceren met mensen uit alle rangen en standen. Zowel met bijvoorbeeld captains of industry als met bijvoorbeeld kraanmachinisten, kan ik een geanimeerd gesprek voeren. Empathisch vermogen is hiervoor een vereiste.


Zowel in mijn zakelijke als privéleven heb ik ervaren dat doortastend en besluitvaardig handelen een “must” is en ook eigenschappen zijn waarover ik beschik. Wanneer één en ander wordt overgoten met een beetje humor en relativering blijkt dat mensen/medewerkers ook een voor hen negatieve mededeling uiteindelijk toch accepteren


Talenkennis interimmanager

Nederlands: uitstekend in woord en geschrift
Engels: vloeiend in woord en geschrift
Duits: vloeiend in woord en geschrift
Frans: goed in woord en geschrift
Spaans: redelijk in woord en geschrift

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :