Flex Manager
De top 21228 Flexmanagers van Nederland
21228 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

commercieel/ algemeen directeur

 commercieel/ algemeen directeur

Werkervaring interimmanager

Interim Management & Advies
Functie: Management & Advies; ondersteuning van bedrijven die tijdelijk inzet nodig hebben op het gebied van commercieel (sales en marketing) management of algemeen maanegement. Daarnaast adviseer ik bedrijven over de te voeren strategie en business development.

Huidige opdrachtgever: Global Media Technologies bv
Functie: commercieel directeur van een bedrijf dat zich richt op het verkopen van electronische producten ( lcd’s, digital signage en narrow casting) aan de hospitality markt. Voornaamste taken ; opzetten van een telesales organsisatie, on-line campagnes. Zelf actief mee verkopen en het ontwikkelen van new business2006-2009

Dormio recreatiewoningen bv
Functie: Directeur. Dormio recreatiewoningen bv is een van de grootste spelers in Nederland op het gebied van het verkopen en vermarkten van resorts en vakantieparken in Europa. Dormio verkoopt hoofdzakelijk projecten. Dormio verkoopt “off plan” dit betekent dat de ontwikkelaar pas gaat bouwen wanneer 70% van de geplande woningen op een resort verkocht is. Dit vraagt om een zeer proactieve marktbenadering. Aantal Fte’s waaraan ik direct leiding gaf: 6 verkopers, inclusief freelancers, 2 marketeers en een Officemanager. Dormio recreatiewoningen bv is onderdeel van de holding Dormio Leisure Development bv.


2000 - 2006
MyCall/iBAHN
In maart 2004 werd MyCall ( zie hieronder) overgenomen door iBAHN, wereldwijd leider in
het aanbieden van breedband internet services aan de hotelmarkt. iBAHN heeft meer dan
2100 hotels wereldwijd aangesloten, hiervan staan 1.100 hotels in Europa.
Functie vanaf 2004: Manager Sales Europe. Verantwoordelijk voor internationale ketens ( Marriott International, InterContinetalHotels Group, etc), Channel sales ( samenwerken met sterke partners in de hotel sector om snellere groei te realiseren) en verantwoordelijk voor alle landen in Europa waar iBAHN geen vestigingen heeft.

2000-2004
Sales and Marketing Director Europe MyCall is als start up begonnen in 2000 met het leveren van internet Pc’s aan hotels. MyCall leverde en installeerde Pc’s in lobbies en business centers van 4 en 5 sterren hotels in Europa.
Verantwoordelijkheden; Definiëren van de internationale verkoop – en marketing strategie en het realiseren van de gestelde verkoopdoelstellingen. Aannemen van personeel.
Begin 2000 had MyCall ongeveer 20 hotels geïnstalleerd in Amsterdam, 4 jaar later was MyCall actief in 8 landen met meer dan 900 hotels als klant ( Autonome groei alsook acquisities).


1996 – 2000
HEINEKEN NEDERLAND/EXPORT

1998-2000
Area Export manager Duty Free EMEA voor Heineken Export
Verantwoordelijk voor de verkoop en marketing in Zuid Europa, Noord Afrika en het Midden Oosten. Markten: Militairen, Ferries ( P&O Stena, etc) en Cruises wereldwijd ( Carnival, Royal Caribbean Cruises, etc). Definïeren van strategie en volume per segment en het implementeren van deze strategieën bij de locale agenten en distribiteurs. De jaarlijkse omzet bedroeg € 7 miljoen.

1996 – 1998
Brand manager Horeca (Hotel, Restaurants, Cafes), Heineken Brouwerijen Nederland
Verantwoordelijk voor het merk Amstel in de Nederlandse Horeca markt: operationele planning, budgetering, merkbewaking en het creëren van brand awareness. Vertaalslag maken van de algehele merkstrategie van Amtel naar het Horeca segment. Het Amstel merk is na het Heineken merk, het tweede grootste merk op Nederlandse markt.


Opleiding interimmanager

Opleiding
1998 – 2000 Verscheidene sales en marketing cursussen gevolgd aan de Heineken University
1996 – 1997 Nima A , Nima B cursus
1991 – 1995 Universiteit Utrecht, afgestudeerd in Geschiedenis, gespecialiseerd in Internationale Betrekkingen, economische variant.
1986- 1988 Universiteit Utrecht, Nederlands recht
1978 – 1986 V.W.O., Revius Lyceum Doorn


Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

verkoop & marketing, algemeen management

Talenkennis interimmanager

Nederlands: moedertaal
Engels: goed
Duits:goed
Frans: redelijk

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :