Flex Manager
De top 21220 Flexmanagers van Nederland
21220 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Projectmanager outsourcing

Projectmanager outsourcing

Werkervaring interimmanager

01/1987 tot 01/1991: Productiemedewerker
Verantwoordelijkheden waren verdeeld in twee seizoenen.
In de winterperiode het kleuren en verpakken van droogbloemen en decoratie materiaal.
In de zomerperiode het aansturen van 15 tot 20 vakantiekrachten.

01/1991 t/m 04/1991: Stage in de US (Marietta, Georgia)
Bedrijf: Regenboog Dried Flowers
Verantwoordelijkheden waren het verzendklaar maken van de verkochte orders en het helpen opzetten van stands op verschillende beurzen van Floral Wholesale Industry in o.a. Atlanta, New York en Chicago.

04/1991 t/m 01/1993: Productiemedewerker
Verantwoordelijkheden waren verdeeld in twee seizoenen.
In de winterperiode het kleuren en verpakken van droogbloemen en decoratiemateriaal
In de zomerperiode het aansturen van 15 tot 20 vakantiekrachten

01/1993 t/m 01/1995: Assistent Bedrijfsleider van een productiebedrijf
Mijn belangrijkste verantwoordelijkheden waren het aansturen van 10 tot 15 vaste krachten, en in het zomerseizoen 50 tot 80 vakantiekrachten. Daarnaast kwaliteitsbewaking en het instrueren van de kwaliteitsbewaking van de producten voor en bij aflevering aan de kwekers.
Ook verantwoordelijk voor het droogproces.

01/1995 t/m 01/2002: Bedrijfsleider van het productiebedrijf
Mijn belangrijkste verantwoordelijkheden waren:
• het aan sturen van 10 tot 15 vaste krachten, in het zomerseizoen 50 tot 80 vakantiekrachten.
• Kwaliteitsbewaking en het instrueren van de kwaliteitsbewaking van de producten voor en bij aflevering aan de kwekers.
• Verantwoordelijk voor het droogproces.
• Verantwoordelijk voor de inkoop en planning van de kwekerijproducten afkomstig van contractteelt uit de regio’s Bollenstreek, Noord-Oost Polder en Drenthe. Dit hield in het selecteren van kwekers en selecteren van bloemzaad om later een goed gedroogd product te krijgen.
• Het registreren van de hoeveelheid bossen per product per roe of are.
• In het oogstseizoen controleren bij de kwekers op het veld of de kwaliteitsnormen correct nageleefd werden en overleg voeren met de kwekers wanneer er geoogst moet worden.
• Het aanleveren van gegevens aan de administratie op het hoofdkantoor.

In deze functie heb ik veel kunnen samenwerken met collega’s en heb ik ook geleerd te luisteren en op een sociale manier leiding te geven.

01/97 t/m 01/98:
Wegens de grote vraag naar natuurlijke decoratiematerialen heb ik de decoratielijn “By Nature” ontwikkeld en opgezet. Dit waren grote producten van natuurlijke materialen.
De opdracht was om hier een speciale lijn voor te ontwikkelen bij leveranciers in China, India, Brazilië en de Filippijnen. Bij deze opdracht hoorde ook: het berekenen van de kostprijs van deze producten, en het berekenen van verkoopprijzen en de daar bij behorende marge.
Daarnaast zijn ook catalogi ontworpen en gemaakt voor deze producten, en is via een marketing plan gezocht naar afzetmogelijkheden. Bij dit laatste traject is ook een assistente werkzaam geweest.
Dit project heb ik uitgevoerd naast mijn functie als bedrijfsleider.


01/98 t/m 01/02:
Het opzetten en controleren van productiebedrijf in natuurlijk decoratiematerialen bedrijf in Noord-China. De opdracht was om een productiebedrijf op te zetten met de Nederlandse kwaliteitsstandaard. Dit hield in dat er kennis van het droogproces en het kleuren van gedroogd natuurlijk materiaal moest worden overgebracht naar China.
In het kader van dit project reisde ik eens in de 7 á 8 weken naar China, en heb zodiende ook veel geleerd over de Chinese cultuur en zakelijke werkwijze.
Dit project heb ik gedaan naast mijn functie als bedrijfsleider


01/02 t/m 01/05: Project Manager in productontwikkeling
Retailers stellen specifieke eisen aan natuurlijk decoratie materiaal. Een goede presentatie van de producten (inclusief overtuigend verpakkingsmateriaal) is belangrijk om consumenten over de streep te trekken. Om de verkoop binnen deze sector te ondersteunen, stimuleren en te stroomlijnen is deze functie in het leven geroepen
Samen met de collega’s van de afdelingen verkoop, logistiek en productie heb ik een drietal stappen in dit proces gemaakt.
In deze functie heb ik onderstaande processen vormgegeven.

1 Informatie
Verzamelen van informatie over de trend, winkelformule, doelgroep, doelstellingen, en onderzoeken op prijs en marge.

2. Plan
Wanneer alle informatie is verzameld, wordt een plan gemaakt. Wat de juiste sfeer en gevoel weergeeft waar het concept aan moet voldoen en wat het moet uitstralen. Dit plan geeft tevens ondersteuning en inspiratie voor de verkoop. Het Plan heeft tot doel om te komen tot een grof idee van uitstraling, verpakking, display, etc. Alles moet passen bij de trend en de winkelformule en het moet aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.

3. Uitwerking van het product
Op basis van de eerste stappen wordt een concept uitgewerkt. Hierin komen o.m. het assortiment, de prijsstelling en de logistieke aspecten aan bod. Vervolgens gaf ik de leveranciers opdrachten om prototypes te maken door foto’s en omschrijvingen naar hen te e-mailen en later de leveranciers te bezoeken in China, India,en de Filippijnen. Na goedkeuring van prijs en marge werden de prototypes opgestuurd ter presentatie aan de verkoop en klant.

Ik rapporteerde aan de CEO en kreeg een budget per project

Een paar bekende retailketens, waar ik producten voor ontwikkeld heb, zijn: OBI, Duitsland ,Target, USA, Pier 1, USA, Truffaut, Frankrijk en Botanic, Frankrijk.

01/2005 t/m 01/2007: Supply Chain Manager
Mijn belangrijkste opdracht was planning en communicatie. Planning van de binnenkomende goederen en communicatie tussen de schakels in de keten, bijvoorbeeld de inkoop, het productiebedrijf en de leveranciers; kortom zorgen dat het er op tijd is.
In deze functie heb ik een planningsschema ontworpen van inkoop tot en met afleveringen van de verkooporder aan de klant. Dit is ook ingevoerd in het daar bij behorende automatiseringssysteem, zodat de geplande ontvangsten voor de gehele organisatie zichtbaar werden.

01/07 t/m heden: Sales
Mijn opdracht is de verkoop van “Natural Decorations” producten in het Nederlandse taalgebied.
Een belangrijk onderdeel daarbij is het zoeken naar nieuwe, en het onderhouden van bestaande contacten in de tuincentra en groothandelsbedrijven in Nederland en België

Daarnaast heb ik een goed werkende webshop opgezet, welke gelinkt is bij verschillende grote bloemenexporteurs.


Opleiding interimmanager

Van 1982 tot 1985 Basisopleiding Chr. Tuinbouwschool Rijnsburg

Van 1985 tot 1987 KMBO Tuinbouw richting Handel

2003 Cursus Projectmanagement Baak, Noordwijk

2004 Cursus Vendor Class Target Minneapolis (U.S.A.)Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

productontwikkeling, productie, inkoop, verkoop en logistiek,commercialiteit, inzet,creativiteit

Talenkennis interimmanager

Nederlands Engels

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :