Flex Manager
De top 21219 Flexmanagers van Nederland
21219 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Bedrijfsadviseur

Bedrijfsadviseur

Werkervaring interimmanager

Profiel
Na jarenlange werkervaring in het geven van bedrijfsadvies heb ik in 2017 besloten voor mezelf te beginnen en te starten met Bedrijfsadvies. Hierbij richt ik mij op het helpen van bedrijven met de interne organisatie- en procesinrichting. Mijn werkwijze is gebaseerd op drie pijlers:
Procesoptimalisatie
Gebaseerd op de Lean aanpak alle bedrijfsprocessen helder en visueel in kaart brengen, verbeteringen identificeren en deze projectmatig doorvoeren. Dit zoveel mogelijk in samenwerking met medewerkers zelf, om een organisatie verder te brengen richting continuous improvement. Hierbij kunnen ook trainingen georganiseerd worden.
Projectmanagement
Gestructureerd plannen en doorvoeren van procesverbeteringen, implementaties van IT- systemen, organisatiestructuurveranderingen, etc. Afhankelijk van de situatie gebaseerd op projectmanagementtechnieken als Prince2, PMBok of Scrum / Agile.
Verandermanagement
Onontbeerlijk voor iedere procesoptimalisatie en bij ieder project: met behulp van de juiste communicatietools, changemanagementtechnieken, trainingen, etc. medewerkers actief betrekken bij- en gemotiveerd houden voor iedere verandering.

Voorbeeld projecten
Transitie naar een procesgerichte organisatie
In een quick scan van 4 tot 6 weken in samenwerking met de medewerkers alle huidige bedrijfsprocessen in kaart brengen en mogelijke verbeteringen identificeren. Parallel hieraan in samenwerking met het managementteam de bedrijfsstrategie vertalen naar een bijbehorende gewenste organisatie- en procesinrichting. Een nieuwe structuur inrichten, medewerkers trainen en in de praktijk coachen bij de uitvoer van het hieruit voortvloeiende verbeterprogramma. Dit alles gebaseerd op de Lean principes.
Trainer proces-, project- en verandermanagement
Op maat ontwikkelen en geven van trainingen, waarbij theorie wordt gecombineerd met simulatiegames, praktijkvoorbeelden en coaching in de dagelijkse praktijk.
Interim management stafafdelingen
Tijdelijke vervanging van een afdelingshoofd, overnemen van de operationele werkzaamheden en zoeken naar en doorvoeren van mogelijke verbeteringen en nieuwe werkmethoden. Coaching van het afdelingshoofd bij terugkomst.
ICT Implementatietrajecten
Het verzorgen van een effectieve implementatie, waaronder het uitwerken van de business case; het vormgeven van eventueel benodigde aanpassingen in de bedrijfsprocessen; integratie in bestaande omgeving; data-conversie; creëren van draagvlak; inrichten van trainingen; gebruikersondersteuning op langere termijn; etc.

Werkervaring
2007 – 2017 Cirm Business b.v. Leusden
Program Manager
Verantwoordelijk voor vele uiteenlopende verandertrajecten op het gebied van proces- en projectmanagement, waaronder de genoemde voorbeeldprojecten, uitgevoerd bij vele verschillende organisaties.

2005 -2007 KPMG Meijburg & Co Amstelveen
Coördinator Cliëntenadministratie
Verantwoordelijk voor de afdeling belast met het declaratieproces, het cliëntenbestand met bijhorende regelgeving, het tijdschrijven en beheer van bijbehorende softwarepakketten.
Naast de reguliere leidinggevende en operationele taken ben ik in deze functie tester, trainer en aanspreekpunt voor gebruikers geweest bij de uitrol van een softwarepakket dat het financieel systeem, urenschrijfsysteem, declaratiesysteem en cliëntensysteem heeft vervangen.

2003 - 2005 KPMG Meijburg & Co Amstelveen
Medewerker Cliëntenadministratie en administratief ondersteuner op locatie. Dit laatste onderdeel van de functie betrof een pilot voor directere financiële ondersteuning, later is dit breder uitgerold.

1993 - 2005 Diverse bijbanen Schagen/A’dam
Secretaresse bij een mediabedrijf en bij een advocatenkantoor, Steward in de Amsterdam ArenA, tekstschrijver voor een consultant, schoonmaakster, winkelbediende, etc.

Opleiding interimmanager

2017 Lean Black Belt IIBLC
2015 Lean Green Belt IIBLC
2002 - 2003 Vrije Universiteit / Open Universiteit
Psychologie (alleen propedeuse ter verbreding)
1998 - 2003 Vrije Universiteit
Economie
1992 - 1998 Openbare Scholen Gemeenschap
VWO

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Ontwikkeld analytisch vermogen
Pragmatisch, daadkrachtig, probleemoplossend
Teamplayer, empathisch
Energiek, gedreven

Talenkennis interimmanager

Nederlands, Duits, Engels

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :