Flex Manager
De top 21219 Flexmanagers van Nederland
21219 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Business innovation management

Business innovation management

Werkervaring interimmanager

Persoonlijk profiel
Ik ben geen eindbaas, maar beginbaas. Ik ben een bouwer met een passie voor het vinden van frisse inzichten, deze te vertalen in unieke concepten en ze naar de markt te brengen.

Ik ben een vindingrijk denker die graag voorop loopt in ontwikkelingen. Ik geniet van omgevingen waarin een beroep wordt gedaan op pionieren, verdiepen en het verbinden van mensen en ideeën. Ik sta bekend om mijn snelle begrip en creatieve, oplossingsgerichte werkwijze. Ik word vaak getypeerd als analytisch, ondernemend en gedreven. Daarnaast ben ik zorgvuldig, betrokken en daadkrachtig.

Ik ben vertrouwd met verschillende innovatie- en ontwikkelmethoden en heb ruime ervaring in het begeleiden van projecten en professionals teams in grote, complexe organisaties. Met mijn senioriteit beweeg ik mij overtuigend in verschillende omgevingen.

Ervaring
Business innovation manager | Naarden | sept. 2016 – heden
- In mijn eigen bedrijf ben ik het creatieve brein achter nieuwe producten en diensten, zoals de slimme pakketbox als ideale oplossing voor het probleem van thuisbezorgen in e-commerce.
- Daarnaast ondersteun ik andere organisaties bij hun innovatie ambities, zoals Radiuz (AutoBinck), Stichting Emergo (Anton Philips), het Arbeidsrechtkantoor en Mijnconcierge.nl.

Medeoprichter (lid MT) en development manager | Workaway Achmea, Leusden | sept. 2012 – aug. 2016
- Ik mag mijzelf de geestelijk vader noemen van Reisbalans, het initiatief van Achmea om werkgevers en werknemers te ontzorgen in zakelijke mobiliteit. Gedurende het gehele ontwikkelingsproces heb ik een centrale rol vervuld, te beginnen met het oorspronkelijke idee, de conceptontwikkeling en -toetsing, het businessplan tot aan de goedkeuring door de RvB van Achmea en oprichting van de zelfstandige dochteronderneming Workaway.
- In de startup fase was ik, binnen het nieuwgevormde team, verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling, waaronder het verfijnen en vermarkten van de propositie(s), coachen van sales en adviseren van relaties.
- Vanuit mijn expertise had ik ook een voortrekkersrol op het raakvlak van business en technologie, te weten het vertalen van de klantbehoeften in slimme oplossingen en de agile realisatie met netwerkpartners.
- Tijdens de scale-up fase werden de activiteiten door Achmea niet langer gezien als corebusiness en verkocht. Reden voor mij om ook mijn eigen weg te gaan.

Senior business development & innovation manager | Achmea divisie Directe Distributie, Apeldoorn | okt. 2008 – aug. 2012
- Signaleren en beoordelen van strategische trends en ontwikkelingen en vertalen in concrete business opportunities.
- Regie voeren over de realisatie van divisie-brede of –overstijgende (internationale) strategische projecten en programma’s, met als primair aandachtsgebied het ontwikkelingsprogramma ‘mobiliteit als arbeidsvoorwaarde’:
- ontwikkelen en testen van nieuwe initiatieven rond slim reizen (mobility as a service), vertalen in proposities, organisatie en partnerships. Dit resulteerde in:
- diverse pilots met koplopers, zoals mobiliteitsadvies voor het MKB en e-learning voor zuiniger en veiliger rijden;
- de oprichting van Workaway om het Reisbalans concept te ontwikkelen en vermarkten;
- status van opinion leader opgebouwd, o.a. als deelnemer in expertcomités.

Manager marketing & business development ad interim | NIPED, Amsterdam | okt. 2007 – sep. 2008
- Opdracht tot het professionaliseren van het commerciële beleid, de structuur en het gezicht van een jong kennisinstituut met een uniek platform voor gezondheidsbehoud, waaronder de marketingmix, partnerships met zorgverzekeraars en verkoop aan het grootbedrijf.

Manager business innovation | Menzis zorg en inkomen, Zwolle | dec. 2005 – sept. 2007
- Ontwikkelen en implementeren van innovatieve zorg- en dienstverleningsconcepten zoals “Menz”, voorloper van het huidige SamenGezond.
- Projectmanagement: initiëren dan wel beoordelen van voorstellen, opstellen van business cases, coördineren en bewaken van de voorbereiding en uitvoering van projectplannen inclusief de in- en externe afstemming.
- Consultancy: adviseren van directie en management over het innovatiebeleid en mogelijkheden voor portfoliovernieuwing op basis van gesignaleerde trends en ontwikkelingen.

Manager business development | DAS Rechtsbijstand, Amsterdam | dec. 2003 – nov. 2005
- Business lead in het ontwikkelen en lanceren van new-business en e-business initiatieven, zoals:
- de netwerkformule Huis Advocaten;
- prepaid juridische hulp en incasso dienstverlening;
- (in)directe internetverkoop en een loyaliteitsprogramma.

Marketing manager | DAS Rechtsbijstand, Amsterdam | mei 1999 – nov. 2003
- Eindverantwoordelijk voor de marketing en communicatie van de organisatie (b2b en b2c), waaronder strategievorming, marktonderzoek, productontwikkeling en riskmanagement, public relations, corporate- en productcommunicatie, salespromotion, direct-, interactieve- en relatiemarketing.
- Focus op doorlopende verbetering en vernieuwing voor rendementsvolle groei als marktleider.
- Direct leidinggevend aan 10 marketing-, communicatie- en verzekeringstechnische professionals en indirect aan 6 ondersteunende medewerkers.

Markt manager | Anoz Zorgverzekeringen (nu Zilveren Kruis Achmea), Utrecht | sept. 1996 - april 1999
- Verantwoordelijk voor collectieve verzekeringen en arbeidsgerelateerde zorgdiensten.

Product manager | Byk Nederland (nu Takeda Nederland), Zwanenburg | sept. 1993 – aug. 1996
- Budgetverantwoordelijk voor enkele cardiovasculaire geneesmiddelen.

Opleiding interimmanager

Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam | Master of Business Administration in General Management (1993)

Rijksuniversiteit Utrecht | Doctoraal Farmacie (1991)

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

* Strategie
* Productontwikkeling
* Marketing
* Business development
* Agile / lean

Talenkennis interimmanager

Nederlands, Engels

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :