Flex Manager
De top 21228 Flexmanagers van Nederland
21228 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Sales en Marketing Manager

Sales en Marketing Manager

Werkervaring interimmanager

Augustus 2003 - heden
Springer Science & Business Media (voorheen Kluwer Academic Publishers)
Springer Science + Business Media is met 70 uitgeverijen in 18 landen in Europa, Azië en de VS een van de toonaangevende uitgeverijen op het gebied van zakelijke en wetenschappelijke informatie.

Licensing Manager Library Sales
Mijn belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het leiden van het regio team, het contracteren van nieuwe klanten en het beheren van relaties met consortia van wetenschappelijke bibliotheken in Zuid-Europese landen. Mijn belangrijkste taken zijn:
• Contracten onderhandelen met nieuwe en bestaande klanten voor de elektronische toegang tot de Springer informatie (elektronische tijdschriften, boeken, encyclopedieën en databases)
• Het trainen van klanten en eindgebruikers van SpringerLink, het platform voor alle elektronische tijdschriften, boeken, encyclopedieën en databases
• Vertegenwoordigen van Springer tijdens conferenties en beurzen, het geven van bedrijfspresentaties voor grote groepen geïnteresseerden.
• Managen van relaties en het opzetten van commerciële activiteiten met locale agenten
• Operationele en financiële implementatie van contracten
• Totale contract waarde: € 14 miljoen per jaar
• Leidinggeven aan het regionale account team

CLINGON PROFESSIONAL CONTENT SOLUTIONS
PARTNER JUNI 2002 – JULI 2003
Clingon PCS verhoogt de productiviteit van kenniswerkers door het verbeteren van de structuur van de informatievoorziening gericht op de externe professionele content. Mijn taken bestonden uit het uitvoeren van marktonderzoek, het presenteren van onderzoeksresultaten, het acquireren van nieuwe klanten en het uitvoeren van projecten. De doelgroep van Clingon PCS zijn (internationale) uitgeverijen en financiële instellingen in de Benelux, met name de kennis intensieve afdelingen, zoals beleggingen, information management en research.

Oktober 2001 – juni 2002 Uljee Group Sparks
Manager Marketing & Sales
Als lid van de directie was ik verantwoordelijk voor het leiden van het verkoop en marketing team, voor het uitbouwen van de relatie met bestaande klanten, het aantrekken van nieuwe klanten in het hoge marktsegment en voor de totale omzet en bruto marge van het bedrijf.

April 2000 – september 2001 YourNews
Manager Content Syndication
Mijn taken bestonden uit het opbouwen, structuren en leiden van een grote commerciële account groep. Mijn team was verantwoordelijk voor omzet, bruto marge, het YourNews content portfolio en contracten met content partners en klanten.

Mei 1994 – maart 2000 TNT Post Group
Augustus 1998 – maart 2000 Corporate Account Manager TNT International Mail
Binnen de Corporate Account Groep hield ik mij bezig met het managen en ontwikkelen van grote gerenommeerde uitgeverijen, waaronder Business Week, Reed Elsevier, Financial Times, Euromoney, The Lancet en BBC World.

November 1996 – juli 1998 International Account Manager
Bij PTT Post International was ik verantwoordelijk voor het managen van en afsluiten van nieuwe contracten met grote internationale klanten in Duitsland, Oostenrijk, en Scandinavië. Mijn taken bestonden uit het managen van bestaande klanten, het uitvoeren van marktonderzoek, het leggen van eerste contacten, het uitbrengen van offertes en contracten en het vastleggen van operationele en financiële procedures.

Mei 1994 – oktober 1996 International Account Support
In mijn eerste functie na mijn studie verzorgde ik ondersteuning aan account managers bij het beheren van grote klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië. Ik zorgde voor het leggen van de eerste contacten, het maken van afspraken, het uitbrengen van offertes en contracten en het vastleggen van operationele en financiële procedures.


Opleiding interimmanager

VWO
HEAO - International Management

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Mijn heldere manier van communiceren en mijn eerlijke en integere omgang met anderen resulteren er in dat ik snel het vertrouwen en respect win van zowel klanten als collega’s.
Ik ben zeer doelgericht en ik haal mijn motivatie uit het bereiken van ambitieuze doelen.
Ik ben in staat om een afdeling op een snelle en efficiënte manier op te bouwen en te reorganiseren.
Mijn management vaardigheden zijn goed ontwikkeld door mijn ervaring als manager bij de Uljee Group Sparks en YourNews, als voorzitter van de Nederlandse FEFAS organisatie en als projectmanager van een uitgeverscongres en een grote internationale FEFAS workshop.
Door mijn verschillende functies in de afgelopen jaren, mijn verblijf in het Verenigd Koninkrijk, mijn werk voor een internationale vereniging en mijn werkervaring in 5 Europese landen, heb ik gedegen kennis van andere culturen en beheers ik de Engelse, Duitse en Spaanse taal.
Omdat ik voor zowel een grote multinationale onderneming als voor kleinere organisaties heb gewerkt, begrijp ik goed hoe ze werken, wat de verschillen zijn, en hoe ik moet acteren in deze organisaties.
Het op structurele wijze aanbrengen van prioriteiten in mijn taken zorgt ervoor dat ik mijn werkzaamheden tijdig afrond.

Talenkennis interimmanager

Nederlands, Engels (vloeiend), Duits ( zeer goed), Spaans (goed), Frans (matig)

Overig

· Van 1996 tot 2000 was ik lid van FEFAS, een Europese management development organisatie voor postale en telecommunicatie bedrijven. Wij organiseerden workshops, lezingen en culturele activiteiten op internationaal niveau. In 1998 was ik voorzitter van FEFAS Nederland en verantwoordelijk voor het opbouwen van de vereniging, het organiseren van activiteiten voor leden en het vertegenwoordigen van de Nederlandse vereniging op Europees niveau.
· In november 1998 heb ik de organisatie van de internationale FEFAS workshop “Alliances for the next millennium” geleid, die werd bezocht door 80 deelnemers uit 7 Europese landen. De workshop werd door de deelnemers beoordeeld als ‘zeer goed’.
· Van november 1995 tot januari 1998 was ik lid van het redactieteam voor het maandelijkse werknemers tijdschrift van PTT Post International.


 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :